Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Hygezinen toimittaja vieraili 3.1.2019 Messukeskuksessa järjestettävässä Suomen Suurimmassa Sisähuvipuistossa. Se on vuotuinen koko perheen tapahtuma, joka sijoittuu joulun välipäiville.


Saapuessani paikan päälle oli Messukeskuksen käytävät hyvin hiljaiset ja tyhjät. Oletin, ettei tänä vuonna tapahtuma vetänyt perheitä puoleensa, mutta mitä lähemmäksi saavuin narikoita, sitä enemmän lasten kiljuntaa kuulin. Kun saavuin narikkaan, oli moni perhe valinnut maksuttoman narikan tai jättänyt ulkovaatteensa autoon maksullisen narikan sijaan, mikä on ymmärrettävää, sillä nyt pariin otteeseen olen huomannut, että tämä on paljon kannattavampaa suurissa tapahtumissa, jotta välttäisi jonotuksen, pienen säätämisen sekä rahan käyttöä. Olisikohan tälle asialle, jotain tehtävissä, jotta olisi parempi ratkaisu?


Sisähuvipuisto oltiin selkeästi jaettu neljään alueeseen:
Sporttialueessa oli mahdollista kokeilla erilajeja kuten mm. Mini- ja frisbeegolfia, koripalloa sekä sählyä. Sähly vaikutti olevan monien perheiden tykätty laji ja pieniä pelejä oli myös nähtävissä joidenkin perheiden välillä. Sporttialueella oli suurena vetonaulana kuplafutis, jossa näkyi pelkästään hymyileviä lapsia.


Pelialueella oli taas pelikoneita ja niiden kaltaisia koneita. Pelialueella ilmakiekko ja pöytäfutis toimivat alueen vetonaulana. Pidin, kuinka pelialueella oli riittävästi kaikkea eikä jonoja sen kummemmin näkynyt.
Pomppulinna-alue oli suurin ja helposti huomattavin, joka sai tapahtuman muistuttamaan suurelta Hop Lopilta. Oli myös ilo nähdä vanhempia hyppimässä pomppulinnoissa. Jokainen pomppulinna oli omankaltainen, joka sai jopa minun sisäisen pienen lapsen hereille.


Muita tapahtuman sisältyviä asioita, jotka painuivat mieleeni selkeästi oli ehdottomasti hyvin suunniteltu taaperoalue, joka mahdollistaa myös perheen pienimpien temmeltämisen ja hauskanpidon.
Keppihevosrata ja tankotanssialue ovat loistava idea. Tankotanssi pisteellä oli paljon tankoja sekä opas, että ohjeistusvideo, joka tekee koko asiasta aivan uuden kokemuksen. Äitejä ei kovinkaan paljon näkynyt tangoilla, mutta innokkaita isejä vaikutti olevan tangolla.


Tapahtuma on loistava idea ja olisi mukavaa. Jos tällainen löytyisi myös ympärivuotisena, olisi se kylä puoleensa vetävä.

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa