Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Popin kuningas Michael Jackson nukkui pois tasan 9 vuotta sitten. Suremaan jäivät isän, äidin ja 8 sisaruksen lisäksi myös miljoonat fanit ympäri maailman, minä mukaan luettuna. Kirjoitan tämän jutun Michaelin suurena fanina hänen muistolleen. Supertähden elämä loppui kesken jo 50-vuotiaana, mutta piti sisällään enemmän asioita kun monet ehtivät kokemaan ikinä.

Michael Joseph Jackson syntyi Katherine Jacksonin ja Joseph Jacksonin suurperheeseen, Gary Indianassa 29.8.1958. Michael oli perheen kahdeksas lapsi ja muut sisarukset (vanhimmasta nuorimpaan) ovat: Rebbie, Jackie, Tito, Jermaine, La Toya, Marlon, Brandon (Marlonin kaksoisveli, joka kuoli pian syntymän jälkeen), Randy ja Janet. Michaelin musiikillinen lahjakkuus huomattiin jo varhain ja hänet liitettiin pian perheen Jackson 5 bändiin, josta tuli myöhemmin vain pelkkä Jacksons. Michael toimi bändissä laulajana lähes koko ajan. Vuonna 1979 Michael lähti soolouralle ja julkaisi Off the Wall albuminsa, joka ei saavuttanut kovin suurta suosiota.

Vuonna 1982 julkaistiin Thriller. Tämä albumi on rikkonut ennätyksiä, sillä se on edelleen myydyin albumi Yhdysvalloissa ja koko maailmassa noin 110 miljoonan kappaleen myynnillään. Tällä albumilla oli hyvin suuri vaikutus Michaelin uraan, sille se teki hänestä kuuluisan ja tunnetun kansan keskuudessa.

Michaelin muita albumeita ovat mm. Bad, Dangerous, History, Invisible ja This is it.

This is it oli Michaelin viimeinen levy ja hänen oli tarkoitus tehdä suuri konserttisarja, joka tulisi myöskin olemaan hänen viimeisensä. Hän harjoitteli ahkerasti ja ensiesiintymisen oli tarkoitus olla Heinäkuussa, mutta tätä ensiesiintymistä ei koskaan tullut. Michael kuoli 25.6.2009 vain 50-vuotiaana, noin 3 viikkoa ennen konserttisarjan alkua.

Michael Jacksonin kuolema oli valtaisa juttu ympäri maailman. Twitter ja Wikipedia kaatuivat ja Google luuli joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi kun miljoonat ihmiset ympäri maailman hakivat ”Michael Jackson”. Myös lehdet pyörittivät Michaelin kuolemaa useiden viikkojen ajan. Muistotilaisuus pidettiin 7.7. ja sitä seurasi arviolta noin miljardi ihmistä.

Tämän kaiken jälkeen, kuka Michael Jackson oikeasti oli? Lahjakas esiintyjä vai Peter Pan, joka ei koskaan kasvanut aikuiseksi? Itse koen että Michael oli kiltein ja huomaavaisin ihminen jonka tiedän, sekä ilmiömäinen esiintyjä, jonka musiikki elää edelleen. Toivon myös, että Michaelin sielu saa viimein näiden 9 vuoden jälkeen rauhan.

Lepää rauhassa Michael Jackson!

- Henriikka Rautanen

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa