Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Hyvinkäällä Nuori Kulttuuri vuosi on taas kierähtänyt aloitusasemiinsa, vaikka aluefestarit pidettiinkin vasta toissa viikolla. Tai vaikka loppuraporttia vielä viilataan, niin ajatukset ovat jo vahvasti ensi vuoden tapahtumassa. Ensi vuonna vuorossa tanssi!

 

Palataan kuitenkin tässä kohtaa vielä muistojen puolella Teatrikseen. Hyvinkään Villatehtaalla nähtiin nimittäin tänä vuonna kerrassaan upeita nuorten teatteriesityksiä. Olenkin monelle sanonut, että nämä Nuori Kulttuuri tapahtumat ovat itselleni sellaisia työvuoden valopilkkuja, sillä on niin mahtavaa nähdä, kun nuoret haluavat tuoda omaa taidetta esille. Haluankin tässä samalla kannustaa kaikkia tulemaan seuraavalla kerralla mukaan tapahtumaan yleisöksi. Olisi huippua jakaa tämä fiilis teidän kanssa!

S1

Kuva: Roinelan nuorten ryhmä lavalla esityksellä ”Penkki”


Kuuma-kuntien aluefestareilla nähtiin tänä vuonna taitavia teatteriesityksiä Jokelasta (Teatteri Syrre), Klaukkalasta (Roinelan nuorten ryhmä) ja Nurmijärveltä (Teatteri Pikkukivi). Aluefestareita järjestetään ympäri Suomea noin 20 kappaletta ja niiden tarkoituksena on, että nuoret pääsevät esittämään omaa taidetta ja taitojaan yleisölle ja raadille. Raadin tarkoituksena on myös antaa nuorille palautetta esityksestä, joten aluefestarit on monelle nuorelle ja ryhmälle mahtava oppimiskokemus. Raati koostuu kunkin vuorossa olevan taiteen ammattilaisista ja he valitsevat ryhmiä jatkoon, eli valtakunnalliseen Teatris-tapahtumaan (24.-26.5.2019 Jyväskylässä). Tänä vuonna Kuuma-kunnista pääsi jatkoon vain yksi ryhmä; Teatteri Pikkukivi esityksellään Ruma. Oikein paljon tsemppiä heille Jyväskylään!

S2

Kuva: Jatkoon päässyt Teatteri Pikkukivi suunnittelee valtakunnalliseen Teatrikseen lähtöä jyväskyläläisten Teatriksen tekijöiden kanssa.


Tapahtumien takana on monta aikuista ja ammattilaista, mutta oli ilo huomioida, että itse tapahtumassa nuoret olivat suuresti esille, niin lavalla, kuin ”takahuoneessakin”. Nuoret teatterin harrastajat olivat olleet itse vahvasti mukana tekemässä omia esityksiään ja vaikuttaneet omiin roolihenkilöihin ja esityksen kulkuun. Meillä oli myös kunnia saada Jyväskylästä kunniavieraita, eli ”Teatriksen tekijöitä”, nuoria, jotka kuuluvat Teatriksen kehitystiimiin ja kulkevat muutamilla aluefestareilla mukana. He ovat tietenkin läsnä myös valtakunnallisessa tapahtumassa ja koko ajan siihen saakka Nuori Kulttuuri Instagram-tilillä. Teatriksen tekijöillä oli suuri merkitys Hyvinkään aluefestareille, sillä he tsemppasivat esiintyviä nuoria ja haastattelivat heitä omia postauksia varten Teatriksen julkaisuihin. Käykäähän kurkkaamassa www.nuorikulttuuri.fi.

S3

Kuva: nuoret Teatriksen tekijät, Nuori Kulttuuri tuottaja Nazia Asif ja raati; Anssi Niemi, Mirja Tuomi ja Reetta Korhonen esittäytymässä ja fiilistelemässä lavalla.


Mahtavia juttuja nämä Nuori Kulttuuri tapahtumat siis. En voi muuta sanoa, kun että tanssijat; nyt olisi aika miettiä osallistutteko ensi vuonna Nuori Kulttuuri Moves aluefestareille. Tervetuloa mukaan!

 

-Salla, nuoriso-ohjaaja, Hyvinkään Nuorisopalvelut

 

KYNA kayta tata

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa