Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Kuumakuntien Nuori Kulttuuri Sounds 2018 järjestettiin Hyvinkäällä 3.3.2018. Tapahtuma oli juuri niin inspiroiva, kuin uskalsin ennakkoon toivoa. Oli mahtavaa nähdä nuoria taitavia muusikoita, eikä vain muusikon alkuja, sillä monella oli jo paljonkin kokemusta alalta, nuoresta iästä huolimatta! Ja jos ei ollu vielä kovin ikää, eikä kokemustakaan, niin itsevarmuudella ja taidoilla peittosi monet alan ammattilaiset. Siis niin siistiä!

NK1 

Mutta. Aina tulee tämä mutta…

Vaikka minä, muut järjestäjät, huippu raatilaiset, nuoret, vanhemmat ja yleisö nautimmekin suuresti tapahtumasta jäi yksi asia mietityttämään. Nuori Kulttuuri Sounds katselmuksen säännöissä osallistujia pitää olla ryhmä, vähintään kolme (3) osallistujaa/esitys. Tästä saimme monta kysymystä nuorilta ja mietimme säännön sisältöä järjestäjienkin kesken. Miksi ei voi osallistua yksin?

NK2 

Kuumakuntien alueelta olisi ollut muutamia nuoria tulossa esiintymään, mutta heidän tiensä tyssäsi, koska he tekivät musikkia yksin, eivätkä saaneet kasaan porukkaa, jonka kanssa olisi päässyt mukaan. Toivotimme heidät toki tervetulleiksi esiintymään ja saamaan raadin palautteen, mutta jouduimme sanomaan, että he eivät valitettavasti pääsisi jatkoon valtakunnalliseen tapahtumaan, sillä niitä sääntöjä emme voi kiertää. Yksi nuori sai porukkaa ympärilleen, toiset jäivät pois tapahtumasta. Tämä jäi häiritsemään.

Soundsin 2018 teema on ”nuoren oma ääni”. Jotenkin todella ikävää, että monen nuoren ääni jäi nyt kuulematta. Tapahtumaan pääsivät osallistumaan nuoret, jotka kuuluvat johonkin ryhmään, bändiin, kuoroon, tms. jotka jo muutenkin pääsevät esiintymään. Pois jäivät yksin harrastavat, jotka tekevät omaa juttuaan kotona, joiden on muutenkin vaikeampi saada omaa musiikkiaan kuuluviin. On tätä päivää tehdä itse koko oma tuotanto, taustoista sooloihin ja ladata se suoraan kuuntelijoille nettiin. Bändien aika on hiipunut selkeästi. Esimerkiksi Hyvinkäällä bändikämpät vähenevät ja ovat tyhjillään, koska musanteko on muuttanut muotoaan. Toivon siis kovasti, että viimeistään kolmen vuoden päästä, kun on taas Soundsin vuoro, tämä ilmiö otetaan vakavasti huomiion. Näin saadaan oikeasti nuorten ääni – upea sellainen – kuuluviin!

NK3 

- Salla

KYNA kayta tata

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa