Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

MikaBlogi

Nuorisopalveluiden Lisää (So)mediaa II -hanke on loppusuoralla ja päättyy tulevana kesänä. Kevään aikana hankkeen nettijulkaisu-, radio- ja elokuvaosaamista on tarkoitus siirtää kaikille työntekijöillemme yhdessä tekemällä ja käytännössä harjoittelemalla. Tällä viikolla minä lupasin kirjoittaa sekä tämän blogitekstin että tehdä elämäni ensimmäisen pidemmän radiolähetyksen. Odotan jo innolla!

 

Perjantaina 1.3. olisi siis tarkoitus käyttää radiolaitteita ja tehdä erään nuoren kanssa noin tunnin lähetys. Aiheena on pelit ja pelaaminen. Se on toisaalta aihe, joka on paljon esillä nuorten elämässä, ja joka myös itseäni koskettaa ja kiinnostaa niin vapaa-ajalla kuin töidenkin kautta. Uskon, että tässä on erinomainen lähtökohta radiolähetykselle. Ohjelma on seurattavissa Hyvinkään Nuorten Radion kautta. Täältä nuorisotalo Sillasta löytyy tarvittavat laitteet lähetyksen tekemiseen, ja niitä saa myös tulla käyttämään jos radion tekeminen kiinnostaa. Tervetuloa siis!

 

Ihan ensimmäistä kertaa en ole eetterissä. Töiden puolesta minua on haastateltu radiouutisiin, mutta silloin radiojulkisuuteni kesti vain muutaman lauseen verran (hyvin meni ja kivaa oli, tykkäsin kovasti, vaikka hieman jännittikin). Tunnin lähetyksen tekeminen on kuitenkin ihan eri asia kuin lyhyeen uutishaastatteluun vastaaminen. Pidemmässä lähetyksessä pääsee kertomaan ja juttelemaan asioista paljon perusteellisemmin. Tästä johtuen suunnittelin lähetystä varten kaksi vaihtoehtoista strategiaa: joko a) asiaan ja aiheeseen valmistaudutaan ja perehdytään etukäteen, tai sitten b) mennään vaan takki auki improvisoiden.

 

Vaikka uskottelen itselleni, että voisin puhua aiheesta myös valmistautumatta, päädyin kuitenkin valmistautumaan asiaan etukäteen. Muutamat pääotsikot on jo mietittynä ja lisäksi olen vähän jo harjoitellut. En toki missään mikrofonin kanssa, mutta työmatkani kestää hieman yli vartin autolla, niin ajaessani olen puhellut aiheesta itseni kanssa. Jos siis olet nähnyt minut liikennevaloissa ja suuni on käynyt, en (tällä kertaa) ole laulanut ajaessani, vaan puhunut itsekseni pelaamisesta. Voisi kai ajomatkan huonomminkin käyttää.

 

Perjantaina homman pitäisi siis toteutua. Vielä on tarkoitus valita jotenkin teemaan liittyviä biisejä välimusiikiksi ja tehdä kanssani lähetystä tekevän nuoren kanssa pieni lähetyksen läpikäynti. Lisäksi täytyy hankekoordinaattorimme Taivin kanssa käydä tekniikajutut läpi, koska ne ovat hieman unohtuneet. Tästä tulee kuitenkin siistiä!

 

- Mika / Hyvinkään Nuorisopalvelut

 

 * = Antiikin Kreikassa uskottiin, että tyhjiötä ei voi olla, koska natura abhorret vacuum, ”luonto kammoksuu tyhjää”. Avaruuden pitikin olla täynnä väliainetta, eetteriä, jota pitkin valo ja painovoima kulkivat. Nykyään tiedetään, että esimerkiksi radioaallot ja säteily eivät tarvitse väliainetta ja avaruudessa on tyhjiö. Nykyajan puhekielessä eetterillä tarkoitetaan yleensä radiolähetyksiä.

 

KYNA kayta tata

 

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa