Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Osallistumme usein Kanuunan eli kaupunkimaisen nuorisotyön verkoston seminaareihin ja verkostojen tapaamisiin. Kanuuna sai muuten juuri osaamiskeskus tittelin, eli hyvissä käsissä olemme!

http://www.nuorisokanuuna.fi

K1 

Kanuunan digiseminaari järjestettiin Helsingissä 7. ja 8. helmikuuta. Ohjelma piti sisällään huimasti tietoa nuorisotyön digitalisaatiosta ja digitaalisesta nuorisotyöstä. Olemme Hyvinkäällä jo näköjään kulkemassa oikeaan suuntaan, vaikka aika lapsen kengissä vielä olemmekin. Tai ehkä koko Suomi.. kansainvälisesti digitaalinen nuorisotyö on jo harppauksen edellä. Englanniksi käsite on Smart youth work, mikä ei ihan suoraan käännettynä suomeksi oikein toimi, ehkä se muotoutuu tässä pian digitaalisen nuorisotyöntekijöiden suussa.

K2 

Päiviin mahtui kuitenkin valtavasti suomalaista tietotaitoa. Saimme kuulla hienoista hankkeista ja pääsimme kokeilemaan uusia pelillisiä menetelmiä, joita digitaalisuus on tuonut nuorisotyöhön. Ehkäpä saimme joitain uusia ideoita myös kotiinviemisiksi

K3 

Nuorisotutkija Tomi Kiilakoski ajatteli luennollaan ääneen ajatuksen, joka tiivisti minun mielestä hyvin digitaalisen nuorisotyön tämänhetkisen tilanteen: ”Kaikkia nuorisotyönstekijöitä ei tarvitse pakottaa digitaalisuuteen, mutta perus käsitteet olisi hyvä osata, jotta ymmärtää nuorten maailmaa.”

- Salla

KYNA kayta tata

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa