Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Henna Jarvenpaa

Pääsin kokeilemaan työntekijävaihtoa yhdeksi illaksi, eli sen sijaan, että olisin tehnyt Spotissa vuoroni, suuntasin kohti Järvenpään Nuorisotaloa. Siinä ajaessani kohti Järvenpäätä tuli jotenkin samanlainen pieni jännitys päälle, ihan kuin olisi menossa uuteen työpaikkaan. Ja niinhän mä tavallaan olinkin, yhdeksi illaksi.

 

Olin sopinut tapaavani nuorisotalolla Nooran kanssa viideltä, niin kerkeämme ennen iltaa jutella ja käydä käytännön asioita läpi. Keskustellessa ja kysellessäni nousi esiin todella monia asioita mitkä ovat työssä lähes samalla tavalla kuin meillä Hyvinkäällä, mutta myös sellaisia juttuja, mitkä tehdään eri tavalla.

 

Pian kello olikin jo kuusi ja nuoria alkoi valumaan sisälle. Ilta Järvenpäässä oli rauhallinen ja leppoisa. Aurinkoisen sään takia nuoria oli paikalla aika vähän. Hyvin oli aikaa keskustella ohjaajien kanssa ja kysellä.


Työvaihto herätti minussa monia ajatuksia. Palasin ajassa taaksepäin, ihan kuin en olisi ennen nuorisotyötä tehnyt. Istuessani nuorisotalon sohvalla näin itsessäni sen 18-vuotiaan, vastavalmistuneen Hennan. Huomasin, että olin vähän varpaillaan ja pihalla. Tuli vähän sellainen ”mitä mun pitäis tehdä”-fiilis.


Kun on useamman vuoden työskennellyt samassa työpaikassa, on siellä arki rutinoitunut ja nuoret tuttuja. Välillä huomaa, että se arki puuduttaa ja toivoisi vaihtelua. Tämä yksi ilta toi mukavasti vaihtelua arkeen ja sai tajuamaan, kuinka paljon tykkään mun työstä just Hyvinkäällä, hyvinkääläisten nuorten kanssa.

 

Vaikka Järvenpään nuorisotalon wc herättää suurta kateutta, niin kyllä mä vaan silti diggaan Hyvinkään nuortentila Spotin vessasta, jonka tuunaamisen oon ite alottanu työkaverin kanssa eräänä rauhallisena kesäisenä iltana ja mitä nuoret on lähteny meijän kaa tekee. Se on huikee muisto. Kiitos jäke, sä loit mulle yhen huikeen muiston lisää. Ja huom. Hyge, Jäke haasto meijät bilisturnaukseen, otettaisiinko haaste vastaan?

 

Älkää ihmetelkö siellä Järvenpäässä, jos yhtäkkiä Hyvinkäältä tulee nuoria sinne, täällä suunniteltiin jo sinne lähtöä, ihan vaan ton wc:n takia, siellä sais hyviä selfieitä.


Joskus pitää matkustaa kauas nähdäkseen lähelle. Tällä kertaa ei niin kovin kauas.

 

- Henna / Hyvinkään Nuorisopalvelut

 

KYNA kayta tata

Amppari pelkka WEB

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa