Hygezine logoWeb

donthavetoB web

Huom! Sinulla on käytössäsi Internet Explorerin vanha versio. Tämä nettilehti on optimoitu Explorerin uudemmille versioille. Suosittelemme selaimen päivitystä myös tietoturvasyistä.

Tänään järjestetään Helsingin Tuomiokirkon edessä klo 17 mielenosoitus Black LivesMatter- liikkeen puolesta. Kysyimme mielenosoituksen järjestäjältä Sara Balhasilta lisää tietoa asiasta. Alla 10 kysymystä ja 10 Saran vastausta kysymyksiimme.

  1. Mistä mielenosoituksessa on kyse?

Haluamme oikeutta, rasismin loppua ja samat ihmisoikeudet, kun kaikilla muilla. Haluamme parempaa kohtelua ja että meitä kuunnellaan.

  1. Mistä lähti idea järjestää mielenosoitus?

Idea lähti siitä, kun istuin kotona ja katsoin Yhdysvaltojen uutisia, tunsin surua ja oma tekemättömyys tuntui siltä, että haluaisin itsekin seistä Veljeni ja Siskojeni tukena. Ihmisillä oli selkeästi halu protestoida, joten minä ja ystäväni Andrea päätimme lähteä viemään asiaa eteenpäin.

  1. Ketkä ovat mukana järjestämässä mielenosoitusta?

Minä ja Andrea ja olemme nyt saaneet paljon taustatukea.

  1. Mihin haluat, että mielenosoituksella pyritään?

Haluan muutosta, haluan oikeutta ja haluan tämän rasismin ja kohtelun päättyvän. 

  1. Kuinka monen oletatte osallistuvan?

Mielenosoitus on levinnyt sosiaalisessa mediassa todella pitkälle ja odotetaan ainakin 500 henkilön saapuvan. 

  1. Minkälaista mielenosoituksen järjestäminen on ollut tähän mennessä?

En ole ennen ollut järjestämässä mielenosoitusta, tämä kaikki on minulle ihan uutta, onneksi on ihmisiä neuvomassa ja auttamassa. Todella tärkeää tämä kuitenkin on meille kaikille ja tämä tuli itselle myös yllätyksenä, kuinka pitkälle mielenosoitus on saatu aikaiseksi. Ihmisiä tulee ympäri Suomea.

  1. Minkälaisen haluat mielenosoituksesta tulevan?

Haluamme mielenosoituksen sujuvan rauhallisesti ja turvallisesti, tässä on tärkeä asia kyseessä ja toivon että saisimme muutosta aikaan. 

  1. Onko sinulla ohjeita mielenosoitukseen tuleville?

Kaikki, jotka olevat tulossa mielenosoitukseen muistakaa, elämme vielä pandemian keskellä ja koronaturvatoimet tulee muistaa ja samoin turvaväli. Jos kotona on ketään riskiryhmään kuuluvaa tai olet itse sairas ethän saavu paikalle.

Muistakaatämä on myös rauhallinen protestointi, ottakaa juoma vettä, välipalaa tarvittaessa. 

  1. Keiden kannattaa tulla mielenosoitukseen?

Kaikki ovat tervetulleita, pandemian takia sairaat ja riskiryhmään kuuluvia ei kehoteta saapumaan paikalle terveyssyistä.

  1. Muuta?

Black LivesMattermovement (liikkeestä) on hyvä tietää, miksi lähdemme tekemään tätä. Seisomme veljiemme ja siskojemme tukena. Black LivesMatter on afrikkalaisamerikkalaisesta yhteisöstä peräisin oleva kansainvälinen ihmisoikeusliike, joka kampanjoi väkivaltaa ja systeemistä rasismia vastaan mustia ihmisiä kohtaan.

Jos kiinnostuit mielenosoituksesta ja haluat tietää asiasta, lisätietoa löydät  Sara Balhasin Instagramista nimellä @saraclyst.

Amppari pelkka WEB

Lue myös

TK mediatalo - Asiakaslehti verkossa